Från klassiska till moderna – Här är de mest populära motorcyklarna genom tiderna

Motorcyklar har funnits sedan slutet av 1800-talet och har sedan dess varit en symbol för frihet och äventyr. Under åren har det skapats en mängd olika motorcyklar i olika stilar och med olika funktioner. Här går vi igenom de mest populära motorcyklarna genom tiderna.

Klassiska motorcyklar

Bland de mest klassiska motorcyklarna genom tiderna hittar vi Harley-Davidson. Denna amerikanska motorcykel har funnits sedan början av 1900-talet och är idag en symbol för amerikansk kultur. Andra klassiska motorcyklar är Triumph Bonneville och Honda CB750.

Moderna motorcyklar

När vi talar om moderna motorcyklar är det svårt att inte nämna Ducati Panigale V4. Denna italienska motorcykel är en av de snabbaste och mest tekniskt avancerade motorcyklarna på marknaden idag. Andra moderna motorcyklar som är populära är Yamaha YZF-R1 och Suzuki GSX-R1000.

Offroad motorcyklar

Offroad motorcyklar används för att köra i terräng och är populära bland äventyrslystna personer. En av de mest populära offroad motorcyklarna genom tiderna är Honda CRF450R. Andra populära offroad motorcyklar är KTM 450 EXC-F och Yamaha YZ450FX.

Custom motorcyklar

Custom motorcyklar är motorcyklar som har modifierats för att passa ägarens personliga stil. En av de mest kända custom motorcyklarna är Orange County Choppers, som blev kända genom sin egen TV-serie. Andra populära custom motorcyklar är Harley-Davidson Softail och Yamaha Raider.

Elektriska motorcyklar

Elektriska motorcyklar blir allt mer populära och är ett miljövänligt alternativ till vanliga motorcyklar. En av de mest populära elektriska motorcyklarna är Zero SR/F. Andra populära elektriska motorcyklar är Harley-Davidson LiveWire och Energica Ego.

Vilken typ av motorcykel man föredrar beror på ens personliga smak och behov. Men oavsett vilken typ av motorcykel man väljer så är det en känsla av frihet och äventyr som följer med.