HKMX http://hkmx.se Populära motorcykelsporter i Sverige Thu, 24 Aug 2023 04:00:17 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 För dig som planerar att köpa begagnad bil http://hkmx.se/for-dig-som-planerar-att-kopa-begagnad-bil/ Thu, 24 Aug 2023 03:00:00 +0000 http://hkmx.se/?p=102 Det finns både för- och nackdelar med att köpa en begagnad bil. Köper du exempelvis en sådan från en privatperson gäller det att du har kunskap om bilar och motorer. Har du inte det behöver du ha med dig någon som kan bilar. Det är väldigt lätt att bli lurad annars och få hem en…

]]>
Det finns både för- och nackdelar med att köpa en begagnad bil. Köper du exempelvis en sådan från en privatperson gäller det att du har kunskap om bilar och motorer. Har du inte det behöver du ha med dig någon som kan bilar.

Det är väldigt lätt att bli lurad annars och få hem en bil som har en massa fel som kommer kosta en mycket pengar att åtgärda. Att åka på en reparationskostnader på direkten är verkligen inget någon vill.

Väljer du istället att köpa en begagnad bil från en bilfirma behöver du inte samma kunskaper. Då kan du vara säker på att du får en bil som fungerar. Priset kan dock vara betydligt högre än om du köper den privat.

Kolla runt på nätet för att hitta ett bra pris

Du bör aldrig köpa första bäst bil du hittar. Det är bättre att kolla runt på nätet och jämföra olika bilar, årgångar och märken. Med lite tur hittar du en bil till ett mycket förmånligt pris. Ibland vill folk nämligen göra sig av med en bil fort för att få in pengar till annat. Innan du börjar söka på nätet kan du ta en titt här först.

]]>
Bli en mästare på att meka din motorcykel: Tips och tricks för nybörjare http://hkmx.se/bli-en-mastare-pa-att-meka-din-motorcykel-tips-och-tricks-for-nyborjare/ Wed, 28 Jun 2023 05:00:00 +0000 http://hkmx.se/?p=93 En motorcykel är en fantastiskt rolig investering, men det är också viktigt att ta hand om den för att få ut det mesta av den. Att kunna meka sin egen motorcykel kan också spara tid och pengar, och det finns inget bättre sätt att lära känna din cykel.  Handla online Customhoj.se är en pålitlig online-butik…

]]>
En motorcykel är en fantastiskt rolig investering, men det är också viktigt att ta hand om den för att få ut det mesta av den. Att kunna meka sin egen motorcykel kan också spara tid och pengar, och det finns inget bättre sätt att lära känna din cykel. 

Handla online

Customhoj.se är en pålitlig online-butik för motorcykelentusiaster som säljer högkvalitativa reservdelar och utrustning till rimliga priser. Med ett brett utbud av produkter, från custom handtag och fotpinnar till avgassystem och stylingtillbehör, kan du hitta allt du behöver för att förbättra din motorcykels prestanda och stil. Dessutom erbjuder de snabb leverans och en utmärkt kundservice, vilket gör det till en bekväm och pålitlig destination för att köpa reservdelar och utrustning till din motorcykel.

Verktyg och utrustning

Innan du börjar meka din motorcykel är det viktigt att ha rätt verktyg och utrustning. En grundläggande verktygssats bör innehålla skruvmejslar, hylsor, tänger, en skiftnyckel och en momentnyckel. Ett stöd för motorcykeln kan också vara användbart. Se till att du har rätt olja, bromsvätska och andra vätskor tillgängliga.

Oljebyte

Att byta olja är en av de viktigaste sakerna du kan göra för att hålla din motorcykel i bra skick. Kontrollera din bruksanvisning för att se hur ofta du bör byta olja, men vanligtvis rekommenderas det var 5 000 km eller en gång om året. Se till att du använder rätt typ av olja och att du har tillräckligt med utrymme för att tömma allt gammalt olja. Se också till att du byter oljefiltret samtidigt.

Bromsunderhåll

Att ha fungerande bromsar är avgörande för säkerheten. Kontrollera dina bromsar regelbundet genom att trycka på bromsspaken eller bromspedalen. Om det känns mjukt eller om du hör några konstiga ljud bör du ta en titt på dina bromsar. Se till att du har tillräckligt med bromsvätska och att dina bromsskivor inte är slitna.

Kedjejustering

Att ha en korrekt justerad kedja är viktigt för att förhindra slitage på dina drev och för att ge en jämn och smidig körupplevelse. Kontrollera din bruksanvisning för att se hur du justerar kedjan på din motorcykel. Du behöver vanligtvis en kedjebrytare och en momentnyckel för att justera kedjan.

Lufttryck och däckbyte

Att ha rätt lufttryck i dina däck är viktigt för säkerheten och för att förhindra onödigt slitage på dina däck. Kontrollera dina däck regelbundet och justera lufttrycket enligt bruksanvisningen. Att byta däck är också en viktig färdighet att ha. Se till att du har rätt utrustning, som en däckjärn och en fälgkrok.

Batteribyte och underhåll

Att ha ett fungerande batteri är viktigt för att din motorcykel ska starta och fungera som den ska. Kontrollera ditt batteri regelbundet och rengör kontakterna. Om ditt batteri behöver bytas ut, se till att du köper rätt typ av batteri och att du byter det på rätt sätt.

Felsökning

Till slut kan det hända att du stöter på problem med din motorcykel. Att kunna felsöka är viktigt för att kunna diagnostisera och lösa problemen. Se till att du har en bruksanvisning till hands och att du vet hur du använder den. Om du inte kan lösa problemet själv, överväg att ta din motorcykel till en mekaniker.

Att meka sin egen motorcykel kan vara en rolig och givande hobby. Med rätt verktyg, utrustning och kunskap kan du hålla din motorcykel i toppskick och få ut det mesta av den. Kom ihåg att alltid följa bruksanvisningen och att ta det försiktigt när du arbetar på din motorcykel.

]]>
De mest spektakulära Motocross och Enduro-banorna i Sverige http://hkmx.se/de-mest-spektakulara-motocross-och-enduro-banorna-i-sverige/ Thu, 22 Jun 2023 03:00:00 +0000 http://hkmx.se/?p=99 Motocross och Enduro är två av de mest adrenalinfyllda sporterna där förarna utmanar sig själva och sina gränser på en motorcykel. Sverige har en mängd fantastiska banor som erbjuder spännande och utmanande bansträckningar för både amatörer och proffs. Här är några av de mest spektakulära motocross- och enduro-banorna i Sverige. Ultimate MX Arena – Värnamo…

]]>
Motocross och Enduro är två av de mest adrenalinfyllda sporterna där förarna utmanar sig själva och sina gränser på en motorcykel. Sverige har en mängd fantastiska banor som erbjuder spännande och utmanande bansträckningar för både amatörer och proffs. Här är några av de mest spektakulära motocross- och enduro-banorna i Sverige.

Ultimate MX Arena – Värnamo

Ultimate MX Arena är en av Sveriges största motocrossanläggningar. Banan är belägen i Värnamo och är öppen för både amatörer och professionella förare. Banan har en längd på 2200 meter och erbjuder en mängd utmanande hopp och kurvor. Dessutom har banan en vattenanläggning som gör att banan alltid håller högsta kvalitet.

Årsunda Motocrossbana – Gävle

Årsunda Motocrossbana är en av de äldsta och mest populära motocrossbanorna i Sverige. Banan ligger i Gävle och har en längd på 1650 meter. Banans utmaningar inkluderar höga hopp, branta backar och tekniska kurvor. Banan är väl underhållen och erbjuder en spännande och utmanande upplevelse för alla förare.

Endurobanan i Skövde

Endurobanan i Skövde är en av de mest tekniska och utmanande enduro-banorna i Sverige. Banan är belägen i Skövde och är öppen för både amatörer och proffs. Banan är 7 kilometer lång och består av en mängd utmaningar, inklusive branta backar, tekniska kurvor och steniga partier.

SMK Uppsala Motorstadion – Uppsala

SMK Uppsala Motorstadion är en av de mest välkända motocrossanläggningarna i Sverige. Banan är belägen i Uppsala och har en längd på 1700 meter. Banan erbjuder en mängd utmanande hopp och kurvor, inklusive en berömd trippelhopp som är en av de mest spektakulära momenten på banan.

Motala Motocross Arena – Motala

Motala Motocross Arena är en av de mest populära motocrossbanorna i Sverige. Banan ligger i Motala och har en längd på 1900 meter. Banan erbjuder en mängd utmanande hopp och kurvor, inklusive en dubbelsväng som är en av de mest spektakulära momenten på banan.

Stångebro Endurobana – Linköping

Stångebro Endurobana är en av de mest tekniska och utmanande enduro-banorna i Sverige. Banan ligger i Linköping och är öppen för både amatörer och proffs. Banan är 6,5 kilometer lång och består av en mängd utmaningar, inklusive branta backar, tekniska kurvor och steniga partier.

Malmö Motocross Arena – Malmö

Malmö Motocross Arena är en av de mest moderna och välutrustade motocrossanläggningarna i Sverige. Banan är belägen i Malmö och har en längd på 1800 meter. Banan erbjuder en mängd utmanande hopp och kurvor, inklusive en av de största trippelhoppen i Sverige.

Örebro Motocrossbana – Örebro

Örebro Motocrossbana är en av de mest utmanande motocrossbanorna i Sverige. Banan ligger i Örebro och har en längd på 1450 meter. Banan erbjuder en mängd utmanande hopp och kurvor, inklusive en berömd trippelhopp som är en av de mest spektakulära momenten på banan.

Dessa är bara några av de mest spektakulära motocross- och enduro-banorna i Sverige. Oavsett om du är en erfaren förare eller en nybörjare, finns det en bana som passar dig. Så ta på dig hjälmen och ge dig ut på en spännande och adrenalinfylld resa genom Sveriges bästa motocross- och enduro-banor.

]]>
Byta batteri på din elmoped: Ge din moped ny energi http://hkmx.se/byta-batteri-pa-din-elmoped-ge-din-moped-ny-energi/ Tue, 13 Jun 2023 03:00:00 +0000 http://hkmx.se/?p=91 En elmoped är ett utmärkt transportmedel som kombinerar miljövänlighet med bekvämlighet och ekonomi. Batteriet är själva hjärtat i din elmoped och ansvarar för att ge den den nödvändiga energin. Med tiden kan batteriets prestanda minska, vilket kan påverka räckvidden och körglädjen. Genom att byta batteri på din elmoped kan du ge den ny energi och…

]]>
En elmoped är ett utmärkt transportmedel som kombinerar miljövänlighet med bekvämlighet och ekonomi. Batteriet är själva hjärtat i din elmoped och ansvarar för att ge den den nödvändiga energin.

Med tiden kan batteriets prestanda minska, vilket kan påverka räckvidden och körglädjen. Genom att byta batteri på din elmoped kan du ge den ny energi och få tillbaka dess ursprungliga kraft och kapacitet. I den här artikeln kommer vi att gå igenom stegen för att byta batteri på din elmoped.

Steg 1: Förberedelser

Innan du börjar med att byta batteri är det viktigt att du har rätt verktyg och utrustning tillgänglig. Se till att du har en skiftnyckel, en hylsnyckelsats, och eventuellt en insexnyckel, beroende på modellen av din elmoped. Du bör också ha ett nytt batteri av rätt storlek och spänning som passar din moped.

Steg 2: Stäng av och säkra elmopeden

Innan du börjar med batteribytet, se till att elmopeden är avstängd och att nyckeln är ur tändningslåset. Det är också bra att se till att mopeden står på en stabil och plan yta för att undvika att den välter under processen.

Steg 3: Ta bort det gamla batteriet

Beroende på var batteriet är placerat på din elmoped kan du behöva ta bort några paneler eller skydd för att komma åt det. Använd rätt verktyg för att lossa skruvarna och försiktigt ta bort panelerna. Var noga med att lägga skruvarna på en säker plats så att du inte tappar bort dem.

När du har kommit åt batteriet, koppla bort eventuella kablar eller anslutningar som är anslutna till det. Se till att du märker eller tar bilder på hur kablarna är anslutna så att du kan koppla ihop det nya batteriet på rätt sätt senare.

Steg 4: Installera det nya batteriet

Ta det nya batteriet och anslut kablarna och anslutningarna på samma sätt som de var kopplade till det gamla batteriet. Se till att du har en säker och stabil anslutning för att undvika lösa kontakter som kan påverka prestandan.

När batteriet är korrekt anslutet, placera det tillbaka på sin plats och fäst eventuella paneler eller skydd som du tidigare tagit bort. Se till att du drar åt skruvarna ordentligt för att säkerställa en stabil montering.

Steg 5: Testa och njut

När du har installerat det nya batteriet är det dags att testa det. Slå på elmopeden och kontrollera om den startar som den ska. Se till att kontrollera att belysningen och andra elektriska funktioner fungerar som de ska. Om allt verkar vara i ordning kan du ta en provkörning för att testa batteriets prestanda och räckvidd. Var noga med att ladda det nya batteriet helt innan du ger dig ut på längre turer för att säkerställa optimal prestanda.

Underhåll av det nya batteriet

För att förlänga livslängden på det nya batteriet och säkerställa dess optimala prestanda finns det några saker du kan göra:

  1. Ladda batteriet regelbundet: Se till att ladda batteriet regelbundet och undvik att låta det helt urladdas. Det rekommenderas att ladda batteriet när det når ca 20-30% kapacitet kvar.

  2. Förvara batteriet på rätt sätt: Om du inte använder din elmoped under en längre tid, se till att förvara batteriet på en sval och torr plats. Se också till att ladda batteriet tillräckligt innan du förvarar det.

  3. Följ tillverkarens rekommendationer: Var noga med att följa tillverkarens rekommendationer när det gäller underhåll och laddning av batteriet. Det kan finnas specifika instruktioner som är unika för din modell av elmoped.

Avslutande tankar

Genom att byta batteri på din elmoped kan du ge den ny energi och förlänga dess livslängd. Följ stegen i denna artikel noggrant och se till att du har rätt verktyg och utrustning tillgänglig. Kom också ihåg att underhålla det nya batteriet regelbundet för att säkerställa dess optimala prestanda.

Nu är det dags att ge din elmoped nytt liv och njuta av en smidig och pålitlig körupplevelse!

]]>
Upptäck vilka motorcyklar som har tagit Sverige med storm http://hkmx.se/upptack-vilka-motorcyklar-som-har-tagit-sverige-med-storm/ Tue, 30 May 2023 05:00:00 +0000 http://hkmx.se/?p=97 Sverige har blivit känt för att ha många motorcykelentusiaster som älskar att utforska landets vackra vägar. Många motorcykelmärken har blivit populära i Sverige och i den här artikeln kommer vi att titta närmare på vilka motorcyklar som har tagit Sverige med storm. Harley-Davidson Ett av de mest kända motorcykelmärkena i världen är Harley-Davidson. Många svenskar…

]]>
Sverige har blivit känt för att ha många motorcykelentusiaster som älskar att utforska landets vackra vägar. Många motorcykelmärken har blivit populära i Sverige och i den här artikeln kommer vi att titta närmare på vilka motorcyklar som har tagit Sverige med storm.

Harley-Davidson

Ett av de mest kända motorcykelmärkena i världen är Harley-Davidson. Många svenskar väljer denna amerikanska klassiker som sin motorcykel. Harley-Davidson har funnits på marknaden i över 100 år och är känt för sin unika design och kraftfulla motorer. Många motorcykelklubbar i Sverige är dedikerade till Harley-Davidson och dessägare är stolta över att äga en.

BMW

BMW är ett annat populärt motorcykelmärke i Sverige. BMW är känt för sin eleganta design och högkvalitativa motorer. Många väljer BMW eftersom det är en pålitlig och säker motorcykel. BMW-motorcyklar är populära bland både äldre och yngre motorcykelentusiaster.

Ducati

Ducati är ett italienskt motorcykelmärke som har blivit alltmer populärt i Sverige de senaste åren. Ducati är känt för sin högpresterande motorer och sportiga design. Många motorcykelentusiaster väljer Ducati för dess unika utseende och dess prestanda.

Kawasaki

Kawasaki är ett japanskt motorcykelmärke som har funnits på marknaden i många år. Kawasaki är känt för sina högkvalitativa motorcyklar till ett överkomligt pris. Kawasaki-motorcyklar är populära bland både erfarna och nya motorcykelentusiaster.

Yamaha

Yamaha är ett annat japanskt motorcykelmärke som har blivit populärt i Sverige. Yamaha är känt för sin högkvalitativa teknik och sina kraftfulla motorer. Yamaha-motorcyklar är populära bland både erfarna och nya motorcykelentusiaster.

Triumph

Triumph är ett brittiskt motorcykelmärke som har funnits på marknaden i över 100 år. Triumph är känt för sin klassiska design och högkvalitativa motorer. Många motorcykelentusiaster väljer Triumph för dess eleganta utseende och pålitliga prestanda.

Suzuki

Suzuki är ett japanskt motorcykelmärke som har funnits på marknaden i många år. Suzuki-motorcyklar är känt för sin högkvalitativa teknik och sina kraftfulla motorer. Många motorcykelentusiaster väljer Suzuki för dess pålitliga prestanda och dess överkomliga pris.

KTM

KTM är ett österrikiskt motorcykelmärke som har blivit alltmer populärt i Sverige de senaste åren. KTM är känt för sina högpresterande motorcyklar och sin sportiga design. Många motorcykelentusiaster väljer KTM för dess höga prestanda och dess unika utseende.

I Sverige finns det många populära motorcykelmärken att välja mellan. Oavsett om du är ute efter en klassisk amerikansk Harley-Davidson eller en sportig italiensk Ducati så finns det något för alla.

]]>
Från klassiska till moderna – Här är de mest populära motorcyklarna genom tiderna http://hkmx.se/fran-klassiska-till-moderna-har-ar-de-mest-populara-motorcyklarna-genom-tiderna/ Tue, 09 May 2023 13:32:35 +0000 http://hkmx.se/?p=95 Motorcyklar har funnits sedan slutet av 1800-talet och har sedan dess varit en symbol för frihet och äventyr. Under åren har det skapats en mängd olika motorcyklar i olika stilar och med olika funktioner. Här går vi igenom de mest populära motorcyklarna genom tiderna. Klassiska motorcyklar Bland de mest klassiska motorcyklarna genom tiderna hittar vi…

]]>
Motorcyklar har funnits sedan slutet av 1800-talet och har sedan dess varit en symbol för frihet och äventyr. Under åren har det skapats en mängd olika motorcyklar i olika stilar och med olika funktioner. Här går vi igenom de mest populära motorcyklarna genom tiderna.

Klassiska motorcyklar

Bland de mest klassiska motorcyklarna genom tiderna hittar vi Harley-Davidson. Denna amerikanska motorcykel har funnits sedan början av 1900-talet och är idag en symbol för amerikansk kultur. Andra klassiska motorcyklar är Triumph Bonneville och Honda CB750.

Moderna motorcyklar

När vi talar om moderna motorcyklar är det svårt att inte nämna Ducati Panigale V4. Denna italienska motorcykel är en av de snabbaste och mest tekniskt avancerade motorcyklarna på marknaden idag. Andra moderna motorcyklar som är populära är Yamaha YZF-R1 och Suzuki GSX-R1000.

Offroad motorcyklar

Offroad motorcyklar används för att köra i terräng och är populära bland äventyrslystna personer. En av de mest populära offroad motorcyklarna genom tiderna är Honda CRF450R. Andra populära offroad motorcyklar är KTM 450 EXC-F och Yamaha YZ450FX.

Custom motorcyklar

Custom motorcyklar är motorcyklar som har modifierats för att passa ägarens personliga stil. En av de mest kända custom motorcyklarna är Orange County Choppers, som blev kända genom sin egen TV-serie. Andra populära custom motorcyklar är Harley-Davidson Softail och Yamaha Raider.

Elektriska motorcyklar

Elektriska motorcyklar blir allt mer populära och är ett miljövänligt alternativ till vanliga motorcyklar. En av de mest populära elektriska motorcyklarna är Zero SR/F. Andra populära elektriska motorcyklar är Harley-Davidson LiveWire och Energica Ego.

Vilken typ av motorcykel man föredrar beror på ens personliga smak och behov. Men oavsett vilken typ av motorcykel man väljer så är det en känsla av frihet och äventyr som följer med.

]]>
Bra verktyg att ha i sitt garage http://hkmx.se/bra-verktyg-att-ha-i-sitt-garage/ Fri, 15 Oct 2021 13:08:24 +0000 http://hkmx.se/?p=79 Tillhör du dem som ofta håller till i garaget och jobbar med olika projekt? Om detta stämmer in på dig så vet du säkert också hur irriterande det är när du inte hittar det du letar efter. Dessutom är verktyget, skruven eller det du letar efter oftast inte där du tror att det är. Detta…

]]>
Tillhör du dem som ofta håller till i garaget och jobbar med olika projekt? Om detta stämmer in på dig så vet du säkert också hur irriterande det är när du inte hittar det du letar efter.

Dessutom är verktyget, skruven eller det du letar efter oftast inte där du tror att det är. Detta kan ge upphov till irritation. Det kan också innebära att du behöver lägga onödig tid på att leta efter saker. Saker som du tror att du vet var du har.

Muttrar och skruvar

Ofta är det just muttrar och skruvar som inte finns där du tror att de ska vara. Det är irriterande, men som tur är finns det en lösning på problemet. Att köpa en sortimentbox med diverse olika små skruvar, brickor och annat som är bra att ha är en perfekt idé. Ta en titt online för att se vilken box som passar dig bäst.

Verktyg som passar

Oavsett om det är skruvar eller bultar du behöver så kan det vara en smart idé att samtidigt investera i verktyg. Passa på att köpa verktyg som är anpassade för dina skruvar. Det är väldigt smidigt att hitta allt du behöver på samma ställe.

]]>
Motocross som stort intresse http://hkmx.se/motocross-som-stort-intresse/ Sun, 24 Jan 2021 07:46:36 +0000 http://hkmx.se/?p=69 Om du har motocross som stort intresse så tror vi att du även har ett intresse av att hålla på med din motorcykel. Det är mycket kring motocross som inte har med själva körningen att göra. Det är viktigt att man har den utrustning som krävs för denna sport. Men också en motorcykel som är…

]]>
Om du har motocross som stort intresse så tror vi att du även har ett intresse av att hålla på med din motorcykel. Det är mycket kring motocross som inte har med själva körningen att göra. Det är viktigt att man har den utrustning som krävs för denna sport. Men också en motorcykel som är körduglig när man väl ger sig ut i banan.Det kan mycket väl vara så att det blir mycket tid i garaget för att fixa en körklar motocross cykel. Se till att du har allt hemma som du behöver för att kunna hålla på med din sport. Det gäller att se till så att cykeln är så körbar som det bara går och det kan bli ett antal timmar i garaget innan man kan ge sig ut för att testa sin cykel och se hur den fungerar efter man mekat en hel helg.Det är det som blir din lön när du får ta på dig din motocross utrustning, starta upp din cykel och ge dig ut i banan. All den tid som du lagt ner på din cykel är som bortblåst och du får känna av farten, ljuden, känna lukterna och framförallt köra din fantastiska motocross. Om du tävlar så är det mycket kring hela tävlingsdelen. Det är en gemenskap med andra förare men också de som är dig närmast och hjälper dig med din cykel.

]]>
Cyklar och motorcyklar – inte helt olika varandra http://hkmx.se/cyklar-och-motorcyklar-inte-helt-olika-varandra/ Fri, 10 Nov 2017 13:35:54 +0000 http://hkmx.se/?p=56 Det finns många fördelar för den som cyklat mycket i sitt liv när det kommer till att lära sig att köra motorcykel. De med stor erfarenhet av cykling brukar nämligen inte ha några större problem att manövrera en motorcykel i passande storlek, eftersom de redan har mycket av tekniken som krävs med sig i bagaget.För…

]]>
Det finns många fördelar för den som cyklat mycket i sitt liv när det kommer till att lära sig att köra motorcykel. De med stor erfarenhet av cykling brukar nämligen inte ha några större problem att manövrera en motorcykel i passande storlek, eftersom de redan har mycket av tekniken som krävs med sig i bagaget.För den som cyklat mycket på en vanlig cykel, helst om man testat på lite olika varianter av cykling, så brukar det allt som oftast vara betydligt enklare att lära sig köra motorcykel. Anledningen är helt enkelt att man till mångt och mycket manövrerar en motorcykel på ett likvärdigt sätt och med samma balans, där det som skiljer främst är vikt och att en motorcykel i största allmänhet är lite klumpigare än en vanlig cykel.Har man testat på sådant som downhill-cykling och andra former av terrängcykling så har man också extremt mycket lättare att börja köra motorcross, eftersom det även i detta fall gör att man redan utsatts för en rad av de saker som blir aktuellt inom motorcrossen. Här tänker vi främst på hållning och hur man måste kunna slappna av i handleder och underarmar då tillfälle ges, då man annars kommer att bli väldigt trött och sliten i dessa muskelgrupper på kort tid.

]]>
Fånga sporten från luften http://hkmx.se/fanga-sporten-fran-luften/ Wed, 01 Feb 2017 14:54:25 +0000 http://hkmx.se/?p=50 Om man gillar att dokumentera när man själv eller någon annan åker så finns det nu en ny typ av kamera utrustning som bokstavligt talat lyfter ditt material till helt nya höjder. Det vi pratar om är självklart drönare. Otroliga vyer En drönare ger möjlighet att filma sporten från helt nya perspektiv. Ovan har vi…

]]>
Om man gillar att dokumentera när man själv eller någon annan åker så finns det nu en ny typ av kamera utrustning som bokstavligt talat lyfter ditt material till helt nya höjder. Det vi pratar om är självklart drönare.

Otroliga vyer

En drönare ger möjlighet att filma sporten från helt nya perspektiv. Ovan har vi en video from förra året som verkligen visar hur vackra bilder man kan få. Att se banan högt från ovan gör även att man får en bättre förståelse för dess geografi och på så sätt enklare förstår hur de tävlande kör.Det finns idag många modeller att välja bland med priser från under 5000 kronor till närmare hundra tusen kronor. Den utan tvekan största och mest kända tillverkaren är DJI men de är inte de enda på marknaden.

Automatisk styrning

Flera av de senaste drönarna från DJI kommer med så kallad Active Tracking. Detta innebär att drönaren helt själv kan följa efter och filma ett föremål eller en person den ser i bild. Här har vi ett klipp där youtubeanvändaren William Curry sätter sin DJU Phantom 4 på test när han kör omkring på sin motorcykel.

Tänk på detta

Under 2016 kom en dom som bestämde att kameran på en drönare räknas som en övervakningskamera. Detta gör det mycket svårt att få rättigheter för dem och ställer helt nya krav när det kommer till vilka tillstånd man behöver för att filma eller fota med en drönare. Konkret betyder det att man behöver söka tillstånd, oavsett om man är privatperson eller företag, varje gång man vill filma på ett ställe dit allmänheten har tillträde. Man kan i denna artikeln från IDG få en uppfattning om hur det juridiska läget just nu ser ut. Regeringen har dock uttryckt att de snabbt vill se en lagändring.Tänk även på att drönarna kan vara stora och tunga föremål som kan orsaka stor skada om det används fel. I videon nedan krockar en motocrossförare rakt in i drönaren. Allt gick bra då föraren hade på sig skyddskläder men det är en bra indikator på att man behöver ta det lite försiktigt.

]]>